A Maci csoport hírei

ALMAHÉT  A MACI- CSOPORTBAN


Ősz van mindenhol, a falvakban, a városokban, kint a parkban és bent az óvodában. Hideg, ködös és esős az ősz, de mi mégis örülünk a gyerekekkel az ősznek. Merthogy érdekes, színes és gazdag. Mert ilyenkor a természet  gyönyörű színekben pompázik  és gazdag, mert nagyon sok gyümölcsöt érlel: almát, szilvát, körtét, diót, szőlőt. Mi az óvodánk nevéhez hűen kiválasztottuk a gyümölcsök közül az almát és ezzel a gyümölccsel kapcsolatosan terveztünk sok jó programot.Ez sok mindent magába foglal: játszunk a gyümölcsökkel, színezünk gyümölcsöt, ragasztunk gyümölcsöt, vágunk gyümölcsöt, számolunk gyümölcsöt, csoportosítunk gyümölcsöt, gyurmázunk és festünk.Így készült a csoportunkban nyomdázott almafa, mozaikkal kirakott almák, almasaláta, almás-sütemény, almás “festmény”,” almarajz”.Nagy örömmel vettünk részt a sportnapon ahol minden feladatnál megjelent az alma valamilyen “formában” Minden napra volt valamilyen otthoni feladat is a gyerekeknek, amelyet igen sokan teljesítettek is . A mi csoportunknak a következő feladatokat találtuk ki:


-          Hétfőn almafajtákat kellett hozni a fajta megnevezésével


-          Kedden almás kitűzőt vagy almás nyakláncot lehetett hozni


-          Szerdán valamilyen almás díszt lehetett készíteni


-          csütörtökön valamilyen alma – színű pólóba(sárga,piros, zöld) kellett jönni


-          pénteken pedig almajelmezt lehetett készíteni


Ezúton is szeretnénk a szülőknek is megköszönni az együttműködést, hiszen így nagyban hozzájárultak ahhoz hogy az almahétnek nagy sikere legyen.


 


 A Maci csoport kisgyermekei 2014.október 8-án kirándulni mennek Budapestre, az Elevenparkba.

Indulás reggel 8-kor az óvoda elől.

A Maci csoport 19 fővel kezdte a nevelési évet. Óvó nénik Horváthné Farkas Ágnes, Ági néni, Sáráné Haluszka Hajnalka, Hajni néni, a dadus néni pedig Skolnikovics Andrásné, Mariann néni.


A Maci- csoport élete szeptember első napjaiban


 


2014. szeptember 01-én elkezdődött a nevelési év. a mi csoportunk nem „költözködött” maradtunk a tavalyi  csoportszobánkban .A csoportunkban a felnőttek tekintetében változás történt, még egy óvó néni érkezett a csoportba. A csoport létszáma 19 fő lett.7 nagycsoportos és 12 középsős. Egy új kislány érkezett a csoportba, aki a második héten kezdett. A gyerekek nagy része már nagyon várta az óvodát és társaikat, hiszen koruknál fogva már igénylik a közösséget. A nyár végén az óvoda dolgozói mindent megtettek azért, hogy a visszaszoktatás az óvodába zökkenőmentesen történjen. A szülők is nagyon odafigyeltek az óvodakezdésre és a nyár után igyekeztek felkészíteni gyermekeiket az óvodai életre. A gyerekek örömmel fedezték fel az újonnan behozott játékokat, melyek használatát hamar elsajátították. A tavalyi nevelési évben kialakított szabályokat nem felejtették el. Már a tavalyi nevelési évben működött a naposság a középsősöknél. Most már minden kisgyermek ezt kipróbálhatja, akinek kedve van. Az ezzel kapcsolatos szabályok elsajátítása , megtanítása folyamatban van, de mindenki szívesen vállalja ezt a fontos feladatot.


„Az ember valódi lényege a jóság. Vannak más, a nevelésből és a tudásból eredő jó tulajdonságok, de alapvető fontosságú, ha igazán emberi lényekké szeretnénk válni és értelmet akarunk adni létezésünknek, hogy szívünk jó legyen.” (XIV. dalai láma)


 Hetirend

HETIREND MACI CSOPORT


 


HÉTFŐ:   

ÉNEK- ZENE ,ÉNEKES JÁTÉK,GYERMEKTÁNC                                                                                                                                         VERSELÉS, MESÉLÉS


KEDD:  KÜLSŐ VILÁG TEVÉKENY MEGISMERÉSE                                                                                                    VERSELÉS, MESÉLSÉS


SZERDA:  MOZGÁS      VERSELÉS, MESÉLÉS


CSÜTÖRTÖK:  RAJZOLÁS, FESTÉS, MINTÁZÁS, KÉZIMUNKA   VERSELÉS, MESÉLÉS


PÉNTEK:   VERSELÉS, MESÉLÉS


 Hírek, aktualitások

Kedves Szülők és Gyerekek!


 


Március 21-én ünnepeljük a Víz világnapját, éppen ezért ebben a hónapban ehhez kapcsolódóan rajz- és barkács pályázatot hirdetünk.


Téma: minden, ami a vízzel összefügg (vízi állatok, növények, vízszennyezés, vízvédelem stb.)


Az elkészített alkotásokat mindenki – névvel ellátva – a saját óvó nénijének adhatja oda.


Jó munkát, kellemes időtöltést kívánunk!Nyári zárás
Az óvoda 2015.július 6-tól-- július 26-ig ZÁRVA tart.

Ballagás
A Katica csoport Ballagási ünnepségét 2015.május 30-án 9.00 órai kezdéssel tartjuk.

Játékos délelőtt
2015. április 14.- Katica csoport

           április 15.-Napocska csoport

           április 16.-Maci csoport

            április 17.-Süni csoport

Huncutka Alapítvány
Köszönjük, hogy adójuk 1%-val támogatták alapítványunkat.2013-as felajánlás 99186 forint volt.Szeretnénk megköszönni az óvoda vezetésének,hogy kitartó munkájuknak köszönhetően továbbra is  közhasznú jogállású maradt az Alapítványunk , így az 1%-os felajánlásokat 2014-ben is fogadhatjuk.

Köszönjük Murárikné Csonka Juditnak az Alapítvány elnökének a közreműködését.

 

WEB: